Sinj

Dječji vrtić BLAGOVIJEST Podružnica Sinj
Istarska 21, 21230 SINJOdgojna djelatnost djece predškolske dobi Samostana sestara milosrdnica u Sinju seže u sami početak njegova osnutka, od davne 1879. godine.
Naime, u samostanu Dječje zabavište, najprije privatno, a od 1884. godine s pravom javnosti, djeluje sve do 1944. godine.
Osamdestih godina prošlog stoljeća u preuređenim vraćenim samostanskim prostorijama sestre su ponovno otvorile vrtić, ali su ga nakon nekoliko mjeseci gradske vlasti zatvorile. Nakon demokratskih promjena, granatiranja tadašnjega samostana 1991. godine, te povrata cjelokupnoga samostanskog, najvećim dijelom devastiranog prostora, godine 1993. i 1994. samostan je u potpunosti obnovljen i nadograđen. U novoizgrađenim prostorima unutar samostana vrtić je registriran i započeo s radom 1. rujna 1994. pod nazivom Dječji vrtić „Mama Roza“. Bilo je upisano 76 djece u tri odgojne skupine.
Danas u vrtiću boravi 44 djece.
Godine 1999. vrtić je preregistriran; pravno je pripojen Dječjem vrtiću Blagovijest Kaštel Stari kao njegova podružnica s nazivom: Dječji vrtić BLAGOVIJEST Podružnica SINJ.

 

Copyright (c) S2015 - Dječji vrtić BLAGOVIJEST
Designed by olwebdesign.com